joi, 13 aprilie 2017

Infografic-Arta in Educatie

                     In textul de mai jos voi interpretara un infografic. In acest infografic este vorba despre arta in educatie.




    Dupa parerea mea infograficul de mai sus sustine arta in educatie,care este foarte importanta pentru tinerii din ziua de astazi. Studentii care studiaza arta sunt de 4 ori mai cunoscuti in realizarile academice,decat cei care nu studiaza arta.
   Programele de arta sunt obligatorii in tarile care au cele mai mari rezultate la matematica ,ca de exemplu:Ungaria,Japonia si Olanda.
    Dupa parerea mea arta are un rol foarte important in educarea tinerilor. Prin arta oamenii invata sa-si exprime sentimentele .Putem da ca exemplu pictura,in functie de desenul pe care il realizam ne putem schimba starea de spirit. 
     In infograficul de mai sus este mentionat faptul ca a fost realizat un studiu asupra creierului care arata ca muzica iti dezvolta capacitatea de a calcula si de a-ti dezvolta capacitatile in matematica.
     Tot un studiu care este mentionat in acest infografic ,demonstreaza faptul ca arta te ajuta sa-ti dezvolti creativitatea si capacitatea de a fi sociabil.  Studentii care studiaza arta sunt de 3 ori mai prezenti la scoala decat cei care nu studiaza .
     O alta informatie pe care doresc sa o mentionez din infograficul ales de mine este aceea ca arta este mai putin finantata decat stiinta sau alte domenii. Exista organizatii care motiveaza tinerii sa se implice in modificari sociale prin anumite campanii.
      In concluzie ,putem afirma faptul ca arta in educatie este destul de importanta ,in viata tinerilor ,deoarece acestia isi dezvolta anumite capacitati ,care le sunt de folos .



    BIBLIOGRAFIE:


miercuri, 12 aprilie 2017

Tehnologia in Educatie











          Filmuletul de mai sus ne trimite cu gandul la tehnologiile foarte avansate din viitor. Acesta ne face sa realizam cat de mult a evoluat lumea,iar odata cu aceasta si tehnologia. Utilizarea tehologiei la orele de curs ,consider ca este foarte avantajoasa atat pentru profesori cat si pentru eveli,deoarece informatiile adresate elevilor vor ramane intr-o baza de date si nu vor fi pierdute niciodata. Un alt avantaj al folosirii tehnologiei la orele de curs este acela ca elevii pot avea acces continu la informatiile de care au nevoie .
        Cu ajutorul acestor tehnologii ,comunicarea v-a fi in continuu intereactiva,atat profesorii cat si elevii pot opta pentru invatarea la distanta accesand diverese sisteme online cum ari fi:forum,retele virtuale ,etc.
       Folosirea tehonologiei informationale reprezinta o posibilitate reala de individualizare a procesului de invatamant bazat pe clase si lectii. Utilizarea noilor tehhnologii creeaza noi posibilitati de instruire a elevilor.  Prin aceste tehnologii apare si posibilitatea realizarii de materiale didactice computerizare,care pot fi grupare in functie de tipurile de tehonologii utilizare si scopurile pe care le realizeaza astfel . Un exemplu ar fi manualele electronice care reprezinta o expunere textuala a materiei.

Gamificarea

            Jocurile devin, încet dar sigur, o treabă foarte serioasă, iar dacă nu ați auzit de gamificare până acum, nu e cazul să vă consolați cu gândul că e o modă care o să treacă înainte să devină un instrument strategic și în zona de… resurse umane.
    O colectie de cercetari asupra gamificarii arata ca aceasta are un rol foarte important asupra omenirii.Gamificarea are un rol pozitiv asupra tuturor indivizilor.
       Gamificarea are rolul de a imbunatati de asemenea capacitatea unui individ,de a intelege continutul digital si de a intelege un anumit domeniu de studiu,cum ar fi muzica.Tehnicile gamificarii sunt menite sa impulsioneze dorintele naturale ale oamenilor pentru socializare,invatare,concurenta.
Strategiile gamificarii timpurii folosesec recompense pentru jucatorii care isi indeplinesc sarcinile.Acestea sunt modalitati de a incuraja jucatarii sa joace in continuare.

      Un  studiu realizat de institutul american PewResearch Center, în baza interogării a 1.021 de respondenţi, specialişti în tehnologie, arată modul în care ei se raportează faţă de gamificare: 53% considerau că până în 2020 va exista o creştere semnificativă în ce priveşte adoptarea şi folosirea tehnicilor de gamificare, care vor fi implementate în varii domenii – educaţie, sănătate, muncă; 42% dintre respondenţi considerau că, dimpotrivă, gamificarea nu va fi implicată în activităţile zilnice ale majorităţii persoanelor.
         Din punctul meu de vedere,gamificarea are atat avantaje cat si dezavantaje. Unul dintre avantaje este acela ca oamenii isi dezvolta anumite abilitati prin gamificare cum ar fi abilitatea de a comunica,prin gamificare oamenii comunica intre ei,iar dezavantajul este acela ca oamenii sunt preocupati numai de jocuri si asta le ocupa mare parte din timp.
Bibliografie:

Tehnologiile Asistive-Modelul American

                  In texul de mai jos,voi vorbi despre tehonologiile asistive si mai exact despre modeul American. Voi da o definitie a tehnologiilor asistive si exemple de tehnologii asistive ,iar mai apoi voi aborda modelul American.
         
                  Tehnologiile asistive, cunoscute şi sub numele de tehnologii de acces, reprezintă generic totalitatea soluţiilor informatice hardware şi software, care permit utilizatorilor cu deficienţe senzoriale şisau de mobilitate să utilizeze tehnica de calcul şi comunicare (în mod ideal) cel puţin la fel de eficient ca şi un utilizator fără dizabilităţi.

               Tehnologii asistive hardware
Tehnologiile asistive hardware sunt echipamentele cu funcţionare de sine‑stătătoare sau concepute ca şi periferice pentru calculator sau pentru echipamentele de comunicare.

             Tehnologii asistive hardware pentru nevăzători
Nevăzătorii reprezintă categoria de utilizatori pentru care tehnologiile de acces reprezintă singura modalitate de utilizare a calculatorului şi a unor echipamente de calcul.



                 Alfabetul Braille
În mod tradiţional caracterele Braille sunt compuse din şase puncte aranjate pe două coloane verticale. Fiecare caracter este codificat prin unul sau mai multe puncte din cele şase posibile. Desigur, în acest mod pot fi codificate maxim 64 de caractere alfa‑numerice şi simboluri printr-un singur caracter Braille (26 = 64).
Pentru a depăşi această limită, la ora actuală este tot mai răspândită varianta Braille pe opt puncte, prin care este posibilă codificarea a maxim 256 de simboluri şi caractere alfa‑numerice într-un singur caracter (28 = 256).


În anul 1975, Legea 94-142, Education for Handicapped Children Act (în prezent revizuit ca Legea educației pentru persoanele cu handicap [IDEA - Individual with Disabilities Education Act]), a stabilit cadrul pentru învățământul public gratuit și adecvat pentru toți copiii, în special includerea celor cu dizabilități. Folosirea tehnologiei pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilități a fost abia evidentă în societate, iar tehnologia asistivă a fost un termen necunoscut pentru majoritatea educatorilor. 15 ani mai târziu, Guvernul Federal include definirea tehnologiei asistive (AT), a dispozitivelor  și serviciilor IDEA (1990), în legea majoră a Statelor Unite ale Americii de educație specială, precum și în alte legi federale. Chiar și mai recent, o decizie guvernamentală impune luarea în considerare a tehnologiilor asistive în dezvoltarea tuturor programelor educaționale individualizate (IEP) pentru copii cu dizabilități (IDEA, 1997).
   

IDEA, (amendament 1997), include modificări ale învățământului special (și general) cu efecte practice:
a) studenții cu dizabilități să participe la programe de evaluare de stat, cu locuri de cazare în cazul în care este necesar (evaluările alternative sunt utilizate doar ca alternativă finală);
b) copii și tineri cu dizabilități să crească participarea la programul general;
c) participarea parentală să fie încurajată;
d) să aibă loc planificarea tranziției și a serviciilor;
e) medierea, procedurile disciplinare alternative și setările de învățământ trebuie să fie disponibile;
f) limitele de întârziere de dezvoltare să fie extinse până la vârsta de 9 ani.

Cu aceste modificări, luarea în considerare a crescut și utilizarea tehnologiilor de asistență este în mod clar necesară pentru punerea în aplicare integrală (Knoblauch & McLane, 1999; Warger, 1999).

La nivel național, au fost stabilite standarde pentru utilizarea tehnologiei în educație, atât pentru studenți și profesori, prin Societatea Internațională pentru Tehnologie în Educație (ISTE) și standardele sale naționale educaționale tehnologice (NETS). Standardele ISTE identifică șase categorii de competențe generale (Thomas & Knezek, 1999):
1) Operațiuni și concepte de bază;
2) Probleme sociale, etice și umane;
3) Instrumente de productivitate tehnologică;
4) Instrumente de comunicare tehnologică;
5) Instrumente de cercetare a tehnologiei;
6) Tehnologia de rezolvare a problemelor și instrumente de luare a deciziilor.

În cadrul acestor domenii largi, ISTE definește în continuare cunoștințele și competențele specifice în fiecare domeniu, pe care toți studenții trebuie să le dobândească. În plus, ISTE a elaborat standarde și indicatori de performanță în tehnologia educațională pentru profesori și pentru administratori, bazate pe planșe pentru toți elevii. Standardele de performanță a cadrelor didactice includ competențe pentru operațiuni și concepte tehnologice; planificarea și proiectarea mediilor de învățare și a experiențelor; aprecierea și evaluarea; productivitatea și practica profesională; predarea, învățarea, și curriculum-ul; probleme sociale, etice, juridice și umane (Thomas, 2000).

Referitor la importanța tehnologiei în viața persoanelor cu dizabilități și la politicile publice corespunzătoare, Convenția privind drepturile persoanelor cu dizabilități, ratificată de România prin Legea nr. 221/2010, specifică: „Statele Părţi se angajează să întreprindă sau să promoveze cercetarea şi dezvoltarea, să facă cunoscută oferta şi să încurajeze utilizarea de noi tehnologii, inclusiv tehnologii informatice şi de comunicaţii, dispozitive de suport pentru mobilitate, dispozitive şi tehnologii de asistare, adecvate persoanelor cu dizabilităţi, acordând prioritate tehnologiilor cu preţuri accesibile” (art. 4 – Obligații generale, pct g).

În anul 1975, Legea 94-142, Education for Handicapped Children Act (în prezent revizuit ca Legea educației pentru persoanele cu handicap [IDEA - Individual with Disabilities Education Act]), a stabilit cadrul pentru învățământul public gratuit și adecvat pentru toți copiii, în special includerea celor cu dizabilități. Folosirea tehnologiei pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilități a fost abia evidentă în societate, iar tehnologia asistivă a fost un termen necunoscut pentru majoritatea educatorilor. 15 ani mai târziu, Guvernul Federal include definirea tehnologiei asistive (AT), a dispozitivelor  și serviciilor IDEA (1990), în legea majoră a Statelor Unite ale Americii de educație specială, precum și în alte legi federale. Chiar și mai recent, o decizie guvernamentală impune luarea în considerare a tehnologiilor asistive în dezvoltarea tuturor programelor educaționale individualizate (IEP) pentru copii cu dizabilități (IDEA, 1997).


IDEA, (amendament 1997), include modificări ale învățământului special (și general) cu efecte practice:a) studenții cu dizabilități să participe la programe de evaluare de stat, cu locuri de cazare în cazul în care este necesar (evaluările alternative sunt utilizate doar ca alternativă finală);b) copii și tineri cu dizabilități să crească participarea la programul general;c) participarea parentală să fie încurajată;d) să aibă loc planificarea tranziției și a serviciilor;e) medierea, procedurile disciplinare alternative și setările de învățământ trebuie să fie disponibile;f) limitele de întârziere de dezvoltare să fie extinse până la vârsta de 9 ani.Cu aceste modificări, luarea în considerare a crescut și utilizarea tehnologiilor de asistență este în mod clar necesară pentru punerea în aplicare integrală (Knoblauch & McLane, 1999; Warger, 1999)
 Statelor Unite cu privire la tehnologiile asistive

În condițiile legii, fiecare stat și teritoriu al S.U.A. primește o subvenție pentru a finanța un proiect de tehnologie asistivă. Aceste proiecte furnizează servicii persoanelor cu handicap pentru întreaga lor durată de viață, precum și familiilor sau tutorilor acestora, furnizorilor de servicii, precum și agenților și altor entități care sunt implicate în furnizarea de servicii, cum ar fi educația și încadrarea în muncă a persoanelor cu handicap.

     In concluzie putem afirma faptul ca ,tehnologiile asistive ale modelului American au fost infiintate pentru nevoile persoanelor cu dizabilitati. Tehn ologiile asistive ale modelului American m-au surprins pe mine personal datorita conditiilor pe care le acorda copiilor si nu numai ,ci in special oamenilor cu dizabilitati,una dintre conditii fiind aceia ca asigura servicii pe intreaga lor durata de viata. Un avantaj ar fi acela ca furnizeaza servicii si familiilor acestor persoane aflate in dificultate.

     Bibliografie

joi, 6 aprilie 2017

Sa ne cunoastem mai bine..





           Numele meu este Badea Madalina-Elena. M-am nascut pe data de 23 august(vara) ,lucru ce face sa iubesc acest anotimp.   Sunt nascuta in Judetul Buzau,un oras mic de care sunt tare mandra.
       
        Ma pot descrie ca fiind o fire sociabila si prietenoasa,dornica de a-i ajuta pe cei din jurul meu .Sunt studenta la facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei,unde am venit la profilul de Psihopedagogie Speciala pentru a oferi oamenilor cu nevoi speciale ajutor dupa terminarea studiilor.Cel mai mult imi place sa ii ajut pe cei din jurul meu,asta ma face cel mai fericita cand pot oferi persoanelor aflate in dificultate si nu numai ajutorul de care au nevoie.
      
       Imi place sa invat tot timpul lucruri noi,sa ma cultiv tot timpul cu tot felul de experinte,iar de aceea pe timpul facultatii am ales sa descopar altceva decat ramura psihologiei si anume profilul de contabilitate. Insa nu doresc sa urmez aceasta cariera ,deoarece mie imi plac foarte mult copiii si doresc sa devin profesor. Datorita ambitiei care ma reprezinta reusesc sa am succes atat pe plan profesional cat si la facultate. 

      Ca si hobby-uri ,pot spune ca cel mai mult imi place sa citesc,sa dansez,sa calatoresc si sa descopar tot timpul lucruri noi.