miercuri, 12 aprilie 2017

Gamificarea

            Jocurile devin, încet dar sigur, o treabă foarte serioasă, iar dacă nu ați auzit de gamificare până acum, nu e cazul să vă consolați cu gândul că e o modă care o să treacă înainte să devină un instrument strategic și în zona de… resurse umane.
    O colectie de cercetari asupra gamificarii arata ca aceasta are un rol foarte important asupra omenirii.Gamificarea are un rol pozitiv asupra tuturor indivizilor.
       Gamificarea are rolul de a imbunatati de asemenea capacitatea unui individ,de a intelege continutul digital si de a intelege un anumit domeniu de studiu,cum ar fi muzica.Tehnicile gamificarii sunt menite sa impulsioneze dorintele naturale ale oamenilor pentru socializare,invatare,concurenta.
Strategiile gamificarii timpurii folosesec recompense pentru jucatorii care isi indeplinesc sarcinile.Acestea sunt modalitati de a incuraja jucatarii sa joace in continuare.

      Un  studiu realizat de institutul american PewResearch Center, în baza interogării a 1.021 de respondenţi, specialişti în tehnologie, arată modul în care ei se raportează faţă de gamificare: 53% considerau că până în 2020 va exista o creştere semnificativă în ce priveşte adoptarea şi folosirea tehnicilor de gamificare, care vor fi implementate în varii domenii – educaţie, sănătate, muncă; 42% dintre respondenţi considerau că, dimpotrivă, gamificarea nu va fi implicată în activităţile zilnice ale majorităţii persoanelor.
         Din punctul meu de vedere,gamificarea are atat avantaje cat si dezavantaje. Unul dintre avantaje este acela ca oamenii isi dezvolta anumite abilitati prin gamificare cum ar fi abilitatea de a comunica,prin gamificare oamenii comunica intre ei,iar dezavantajul este acela ca oamenii sunt preocupati numai de jocuri si asta le ocupa mare parte din timp.
Bibliografie:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu